Gevelreiniging

Ondergrond, steensoort en aard van vervuiling bepalen de reinigingstechniek. Naast diverse soorten straaltechniek is met de huidige hogedruk-methoden en alleen zeer heet schoon water een hoog reinigingsrendement te verkrijgen.

Enkele mogelijkheden zijn:

  • Graffitiverwijdering
  • Hogedrukreiniging
  • Stralen

Het aanbrengen van een impregneerlaar (waterafstotend) na reiniging houdt de gevel droog en voorkomt het blijvend aantasten door atmosferische vervuiling en zure regen. Graffiti laat zich van gecoate gevels eenvoudig en voordelig verwijderen. Conform afspraak is uw gevel binnen 24 uur weer graffitivrij!

Niet alleen voor gevelreiniging met gespecialiseerd materieel maar ook het voor het reguliere schoonmaakonderhoud aan gebouwen bent u bij ons aan het juiste adres.

Bijvoorbeeld:

  • Reiniging trespa
  • Houtwerk: daklijsten, boeiboorden, kozijnen
  • Kunststof kozijnen
  • Dakgoten legen
  • Etc.

Graffitiverwijdering

Graffitiverwijdering

Helaas is tegenwoordig graffitti niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Scholen, bushokjes, geluidsschermen en gebouwen worden regelmatig besmeurd met graffititeksten en tekeningen.

Schoonmaakbedrijf Hendriksen heeft de oplossing voor deze graffiti terreur! Wij hebben de kennis en het materiaal om deze graffiti perfect te verwijderen.

Samen met u zorgt Schoonmaak Hendriksen voor schone, graffiti vrije bezittingen.

Hogedrukreiniging

Hogedrukreiniging

Voor het goed reinigen van vloeren, galerijen, balkons gevels en allerhande andere ondergronden is het al snel noodzakelijk om een hogedrukreiniger in te zetten.

Met onze krachtige hogedrukreiniger werkend op warm water kunnen onze getrainde medewerkers al uw oppervlakten weer perfect reinigen. Zo zorgt Schoonmaakbedrijf Hendriksen uit Zutphen voor een prachtig schoon en representatief pand.

(Zand) stralen

(Zand) stralen is waarschijnlijk de meest effectieve manier van gevelreinigen. Met zandstralen wordt de gevel niet alleen opgefrist maar krijgt deze zijn oorspronkelijke kleur en uitstraling weer terug. Helaas is zandstralen niet altijd mogelijk. Dit omdat stralen in sommige gevallen te veel schade toebrengt aan de stenen en het voegwerk.

Schoonmaakbedrijf Hendriksen is de specialist op het gebied van gevelreiniging in Zutphen en omstreken. Neemt u gerust contact met ons op en laat u kosteloos informeren.

Hoe werkt stralen?
Bij stralen wordt er een straal van een bepaald materiaal met lage druk tegen uw gevel gespoten. Dit materiaal verwijdert vrijwel alle vormen van vervuiling. Vroeger was het gebruikte materiaal vooral zand, tegenwoordig wordt hier water aan toegevoegd om strofvorming te voorkomen. Ook worden andere materialen zoals gemalen marmer (Olivine) ingezet om de beschadiging aan de gevel te voorkomen.